yumurtlama bozukluğunun tedavisi nedir - An Overview
yumurtlama bozukluğunun tedavisi nedir - An Overview
Blog Article
Hipo hipo hastalığı, pek çOkay farklı soruna yol açar ve bu sebeple de en kısa sürede tedavi edilmesi gerekir. Hastalığın sebep olduğu en yaygın problem kadın kısırlığıdır.
Kısırlığın olası tüm nedenlerinin araştırılması sonucunda hiçbir neden bulunamayabilir. Bu durumda doktorun teşhisi açıklanamayan İnfertilite olmaktadır. Bir diğer yandan kadında yumurtlama düzensizliği olduğunda da aynı tedavi uygulanacağı için açıklanamayan kısırlık teşhisi konmaktadır. Bu tedavi yönteminde kadının her ay düzenli olarak yumurtlaması sağlanmaktadır. Bu sırada belirlenen zamanlarda cinsel ilişkiye girerek hamilelik şansı arttırılabilmektedir.
Farklı türleri ve tedavi yöntemleri bulunan hipo hipo hastalığı, doğru işlemler uygulandığında büyük oranda tedavi edilebilir ve hipo hipo sebebiyle yaşanan kadın infertilitesi giderildikten sonra hastalar doğurganlıklarını geri kazanabilir.
Tüm bu işaretler şartlıdır ve soğUnited kingdom algınlığı, bulaşıcı veya iltihaplı hastalıklar gibi diğer nedenlerden kaynaklanabilir.
Vajinal salgıda balık kokusu, genellikle bakteriyel vajinozun bir belirtisi olabilir. Bu durum, flora dengesizliğinden kaynaklanır ve tedavi official website gerektirebilir. Eğer balık kokusu hissediyorsanız, bir uzmana danışmalısınız.
Pre-menstrüel disforik bozukluk, aşırı ruhsal değişmelerden dolayı kadınların günlük aktivitelerini yapmalarına engel olur ve insan ilişkilerini zedeler. PMDB’nin başlıca ayırt edici belirtileri, düşük ruh hali veya kaygıdan ziyade sinirlilik ve duygulanım değişkenliğidir.
Sekonder hipo hipo hastalığı ise site sonradan edinilmiş bir rahatsızlıktır ve diğer sağlık sorunlarının yan etkisi olarak gelişir. Sekonder hipogonadizme yol açan durumların en önemlileri şu şekilde sıralanabilir:
Bunlar yumurtlamanın ana belirtileridir, ancak hepsi bireyseldir ve tamamen kadın bedeninin özelliklerine bağlıdır.
Bu salgıları adet görmeden önce veya sonra fark ederseniz nedenleri page şu şekilde detaylandırılabilir:
Klomifen sitratla benzer bir şekilde etki gösterir. Bu ilaç genelde PKOS’u olan 39 yaşındaki kadınlarda kullanılır.
Yumurtlama bozukluğunda kısırlık dışında ortaya çıkabilen diğer belirtiler ise şu şekildedir:
Kahverengi akıntıya karın ağrısı, kasık ağrısı veya rahatsızlık eşlik ediyorsa, bu durum altta yatan bir sorunun belirtisi olabilir. Bir doktora danışmanız önemlidir.
Davranışsal ve psikolojik belirtiler kadar belirgin olmasa da uyku bozuklukları, stres kaynaklı sağlık sorunları ve uzun süreli kumar oynamanın fiziksel etkileri gibi bazı fiziksel belirtiler de ortaya çıkabilir.
Yoksa sadece gebe kalma hakkında bilgi edinmek mi istiyorsunuz? Cevabınız evet ise bu makale yumurtlama hakkında daha fazla bilgi edinmenize ve hamile kalma şansınızı artworkırmanıza lawnımcı olacaktır.